söndag 18 oktober 2009

Tala är silver, tiga är guld - eller...

Ser SvD idag att de Rödgröna är på frammarsch och nu leder över alliansen. Glädjande enligt mig. Det som dock gör mig oerhört rädd och orolig är att även Sverigedemokraterna enligt denna undersökning går framåt och till och med skulle ta sig in i riksdagen om det varit val idag. Än mer oroande är att de nu från att mest ha attraherat yngre män nu även får röster från kvinnor och pensionärer.

Vad ska vi göra för att slippa få dessa numer kostymklädda herrar med otäcka åsikter in i maktens korridorer? Ska vi bemöta dem eller tiga ihjäl dem? Jag tycker vi tillräckligt länge provat taktiken ”tiga ihjäl” utan någon större framgång. Jag tror det är dags att bemöta deras åsikter.

Vi måste vara ärliga och inse att det finns ganska många människor som tycker som SD i många frågor. Det finns människor som i okunskap tror att det i varje muslim bor en liten terrorist som bara väntar på att få spänna på sig bomber för att spränga sönder ett antal svenskar för att sedan bli martyr. Det finns också människor som är övertygade om att alla muslimska kvinnor är förtryckta av sina män, att man tvingar sina flickor att gifta sig med okända män, att man könsstympar småflickor, att man mördar unga flickor för att blivit kära i en svensk pojke. Att alla somaliska män inte vill jobba utan hellre sitter i en skum källarlokal och tuggar kat och lever på socialbidrag det ”vet ju alla”. Finnar älskar sprit och bastu, spanjorer pratar en massa men sen är det manana, manana, tyskar är feta och skriker men är duktiga på att organisera, smålänningar är snåla och skåningar dryga….. Listan på fördomar kan göras hur lång som helst. Vi har den alla men de flesta av oss ser att det är just fördomar och att det finns goda och onda människor av alla ursprung. Visst finns det sanningar i en del av dessa fördomar men vi kan inte dra alla muslimer eller spanjorer över en kam.

Vi måste våga diskutera detta och även ta ställning till saker vi tycker är fel.
Vi måste få så många som möjligt att ingen frivilligt lämnar sitt hemland, sina vänner och sin släkt med vetskap om att man kanske aldrig ser dem igen.
Vi måste börja diskutera hur vi kan få den havererade integrationspolitiken att fungera, med bostäder, arbete och svenskundervisning i fokus.

Vill vi inte möta SD öga mot öga måste vi i vilket fall diskutera sakfrågorna öppet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar