torsdag 26 mars 2009

Finanskrisens positiva effekt



Läste häromdagen om en positiv effekt av finanskrisen. Flera stater I USA har beslutat eller överväger att avskaffa dödsstraffet. Inte av humanitära skäl naturligtvis utan av strikt ekonomiska orsaker. Det är tydligen betydligt dyrare att ha fångar som så småningom ska avrättas än att bara ha dem inlåsta på livstid. Vi får hoppas att fler länder räknar lite på detta!Har aldrig förstått tanken med dödsstraff. Att ta livet av en annan människa kan väl ALDRIG vara ok, vare sig det är mord eller avrättning via statssystemet. Att vara den som utför dödsstraffet måste vara det vidrigaste som finns, att det ofta är en läkare inblandad har jag mycket svårt att förstå – hur rimmar det med läkareden?Ska man tänka rent straffmässigt anser jag dessutom att det borde vara ett mycket värre straff att sitta inspärrad resten av livet än att dö.

1 kommentar:

  1. Kan inte hålla med dig mer. Det är en skrämmande tanke att man pga ekonomiska skäl tar bort dödsstraffet. Betyder det då att man helst skulle ha velat ha det kvar men väljer bort det pga något som är viktigare - landets ekonomi?! Då har man i mina ögon helt fel prioriteringar! Jösses amalia!

    Hur kan man dela ut ett straff som utplånar det mänskliga värdet, som ställer allt det man lärt sig under sin uppväxt på kant? Som så uppenbart strider mot människans natur? När kan det någonsin vara tillåtet att ta en annan människas liv? Skyldig eller ej?

    SvaraRadera