onsdag 6 januari 2010

Medmänsklighet


Har idag läst två olika bloggar som jag vill att alla ska läsa. Bägge handlar enligt mig om det utdöende begreppet MEDMÄNSKLIGHET.

Calle tar i sitt inlägg upp döden. Finns döden i dagens samhälle? Hur bemöter vi dem som faktiskt mött döden? En förälder som mist sitt älskade barn – kan man trösta? Hur ska man agera som medmänniska?

Johan berättar om en man som bor i en bil och inte vill ta emot samhällets hjälp. Johan ligger och tänker på mannen när kvicksilvret sjunker till -25, dagen efter lyfter han på luren för att be en vän som bor närmre åka och titta till mannen – medmänsklighet!

Medmänsklighet, att bry sig om människor även om de inte är ens närmaste, att våga lägga sig i, att våga se. Vi orkar inte alltid, men ibland måste vi lyfta blicken och våga se en medmänniska, våga ge en kram, våga fråga. Vågar vi får vi oftast något tillbaka.

1 kommentar:

  1. Med glimten i ögat svarar jag så här...varför bry sej om människan när vargarna ska skyddas och demonstrationer göras, Dessutom en enormt massa tid åt detta i nyhetsprogram och media, sedan emellanåt pluppar ju lille Persbrant upp och vill att vi ska bli förälder åt andra barn i en annan världsdel, jag säger inte att vi inte ska göra vad vi kan men...vi har mängder av barn kvinnor män pappor mammor far-och morföräldrar som har det svårt här. Som behöver medmänsklighet och förståelse. Det är bitande kallt ute och även inomhus hos många, men självklart ska vi först rädda vargen. Visst är det så?
    Du har en kanon början på en bra blogg.

    SvaraRadera