fredag 22 januari 2010

Fredrik har träffar verklighetens folk!

Fredrik har inte suttit och sörplat kaffe vid köksbordet utan träffat sina medarbetare inom vården och förskolan på deras arbetsplatser. De har inte ägnat sin dyrbara tid åt att träffa chefer, nää riktiga arbetare har de träffat minsann! Det retar mig till vansinne att Fredrik Reinfeldt och herr Schlingmann (som jag kallar slingerman för att det var det jag hörde första gången hans namn nämnas) använder ordet MEDARBETARE. Jag undrar såå hur många sjuksköterskor eller förskolelärare som anser att Fredrik Reinfeldt är deras medarbetare!

Vad konstaterar då dessa herrar? Jo, att personal inom vård och omsorg anser att de är underbetalda med tanke på det ansvar de har för människors liv och hälsa. En nyhet någon? De bägge herrarna konstaterar även att personalen inom vård och omsorg önskar mer inflytande inom sitt arbetsområde. Ytterligare en nyhet?!

Lösningen? Jo självklart jobbskatteavdrag! Och så förstås lite fler privata företag!
Mer pengar i plånboken är väl bra?! Men när det gäller just vård och omsorg är det ju skattefinansierat (tack och lov) och mer pengar i min plånbok betyder mindre pengar till just vård och omsog. De privata vårdföretagen får även de pengar via mina och dina skattepengar och deras främsta uppgift är vinstmaximering, så att lägga en extra slant på personalens löner är (för de flesta) inte ett alternativ om man ska vinna nästa upphandlingsrond.

Inflytande över arbetssituationen vill vi alla ha. Även här spelar resurstilldelningen en roll. Får enheten minimalt med ekonomiska resurser måste alla jobba så mycket att det inte finns tid till eftertanke och reflektion. Med bara en gnutta mer resurser hinner både personal och chefer hitta stunder för utveckling av verksamheten.

Klämkäcka budskap! Skola, vård och omsorg behöver mer personal med adekvat utbildning SAMT en uppgradering av synen på dessa människors insatser som även syns i deras plånböcker UTAN fler jobbskatteavdrag!
Peter Andersson om fru Reinfeldt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar