lördag 16 januari 2010

Haiti och cynism



Foto: UN Phot0


Kanske 200.000 människor döda och tre miljoner hemlösa. Människor som inte har vatten. Människor som inte har mat. Människor som inte har tak över huvudet. Mammor som förtvivlat letar efter sina barn. Barn som irrar omkring på laglösa gator och undrar var pappa och mamma är. Människor som fortfarande är vid liv men inklämda under raserad byggnader.

Konsekvenserna av jordbävningen på Haiti är otfattbar. Mängder av hjälp behövs omedelbart. Mängder av hjälp behövs också under en lång tig framöver.

I denna humanitära katastrof har då har någon jäkla människa mage att blanda in svensk inrikespolitik! HUR kan SvD ta in detta inlägg, så cyniskt. I en katastrof måste man väl ändå lägga fjuttiga trätoämen åt sidan och ägna all kraft och energi åt att hjälpa de drabbade.

Vi som vill hjälpa KAN hjälpa. Sätt in en slant på någon hjälporganisations konto. Hjälpen kommer att behövas under en lång tid, så har du inte råd idag så kanske du har råd att undvara 50 kr när du får lön – dina pengar behövs!

Än en gång vill jag på denna blogg använda ordet SOLIDARITET!















1 kommentar:

  1. Varför är det cyniskt? Vi kan väl bara konstatera att de rödgröna borde skämmas för att deras opposition mot transportplanen äventyrade just sådana här insatser! Hur har du och all tid att irritera sig över pajkastning - som ju förekommer i alla politiska läger? Gå ut och samla pengar i stället!

    SvaraRadera