torsdag 2 september 2010

Mona har fula kläder och pratar konstigt


Och dessutom har hon mage att använda en dyr handväska hon fått i present.

Fredrik börjar bli lönnfet, är flintis, har ett ansikte utan uttryck – undrar om han betalt sin fina klocka med sitt lilla jobbskatteavdrag.
Ja, jag har inte sett dessa kommentare om Fredrik i pressen, men om Mona Sahlin är det OK att kommentera allt från make up och val av handväska till hur långsamt hon pratar.

Mona betalar gärna lite mer skatt för att min mormor (95) ska ha möjlighet att komma ut i friska luften ibland och att barnens kusin ska ha rätt att gå i en så pass liten klass att alla hinner bli sedda och få den hjälp och stimulans den behöver.

Fredrik vill sänka skatten så att polarna kan köpa den där fräsiga bilen, eftersom även sjukvårdsbiträdet får en slant extra (så hon har råd att köpa ny vinterjacka till barnet) behöver polarna inte ha dåligt samvete.

Mona vill ge Kalle en ny chans att få bra betyg när betygen dalade efter brorsans svåra sjukdom, till och med Eva som skolkade halva gymnasietiden ska få en andra och till och med tredje chans att ändra sitt liv.

Fredrik tycker man får skylla sig själv om man inte sköter skolan. Har man spanska gymnasiebetyg – otur min vän – den högskolekvoten är så liten så det är bättre att bli en RUT och städa i Daneryd.

Mona är övertygad om att kvinnor (även de som bär sjal) kan mer än att städa och passa barn. Mona tycker städning av våra skolor och sjukhus är viktigare än att någon får rabatt på städning i hemmet. Vill man köpa städtjänst är det OK men då får man betala vad det kostar likväl som man får betala fullt pris för blodpuddingen på Coop.

Fredrik tror på Maud när hon säger att kvinnor måste få hjälp av mina skattepengar för att vilja städa de välbärgades hem och sköta om deras barn. Betalar jag inte hans kompisars städhjälp har de stackarna inte råd och måste betala svart.

Politik handlar väl om värderingar, framtidstro, människosyn, visioner mm mm. Politik BORDE inte handla om hur människors utseende utan om budskapet. Politiker är viktiga och gör alla ett värdefullt arbete, de har tack och lov olika åsikter i många frågor. Journalister borde i dessa tider opartiskt men kritiskt granska BÅDA blocken .

HEJA MONA - JAG OCH MÅNGA MED MIG VILL ATT JUST DU BLIR VÅR STADSMINISTER!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar