söndag 12 september 2010

Varför? Därför!

Var i kungsträdgården idag för att lyssna på de rödgröna. Dagens höjdpunkt blev dock överraskningstalaren Stellan Skarsgård. Han var noga med att tala om att han inte på något sätt var partipolitiskt aktiv i något håll, han kan sympatisera med Moderater i vissa frågor och med Vänstern i andra. Stellan kommer dock i detta val rösta rödgrönt. Stellan, liksom många av oss andra anser detta vara ett ödesval på grund av att vi inte kommer att kunna rätta till det Alliansen redan ställt till med och vill fortsätta med under nästkommande fyra år – UTFÖRSÄLJNINGEN.

VARFÖR ska vi sälja ut våra gemensamma tillgångar? Stellan har inte fått något annat svar än möjligen att konkurrensen ökar, annars blir svaret DÄRFÖR. DÄRFÖR – av ideoliska skäl och inget annat! Säljer vi ut våra gemensamma tillgångar i form av gemensamt ägda bolag, bostäder, sjukhus och skolor kan vi inte ångra oss!!

Risken att vi hamnar i ett samhälle Stellan sett på nära håll, USA, är överhängande. VILL vi verkligen att plånbokens storlek ska få bestämma om vi har råd att låta våra barn gå i gymnasium eller högskola. Vill vi att vår privata sjukvårdsförsäkring ska få avgöra om vi har råd att få en kranskärlsoperation eller inte. Statligt ägande kan ge pengar som vi ALLA får ta del av när vi behöver UTAN privata försäkringar.

I övrigt tycker jag samtliga rödgröna partiledare/språkrör gjorde bra ifrån sig. Fick en tår i ögat när man talade om VI och TILLSAMMANS, nämnde ordet SOLIDARITET och till och med talade om VÄRLDEN!

Applåderna var många och hjärtliga när vår nästa stadsminister talade!


Peter har skrivit mer och klokt om detta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar