söndag 5 september 2010

Det gåtfulla folket


De skrattar och skriker av glädje. De bygger sandslott och gungar, de rider på farliga hästar och klättrar upp på höga berg. De som är något större testar cykeln i den läskiga backen mot parkeringen eller studsar bollen mot fotbollsplanen.Ibland bryts skratten av förtvivlan och gråt, någon har trillat på cykeln eller fått sand i ögat. De vuxna skrattar, byter errfarenheter och tröstar.

När mörkret faller och de små utmattade drömmer om nya äventyr i sina små sängar smyger de yngre tonårsflickorna fram. De sätter sig generat på gungorna och pratar om livet, om killar och om den dummaste läraren i plugget.

Jag hoppas evigt att vilde Bill kommer att få den hjälp han behöver när han börjar skolan. Vilde Bill har tur, han har en stark mamma med ADHD som kommer att kräva att vilde Bill får den hjälp och det stöd hon INTE fick. Vilde Bills kompis nedsatt syn – hoppas hans förälrar har rår med nya glasögon varje termin.

Karin, en av tjejerna som gungar skär sig och har ätstörningar. Inte så många vet, men för ett år sedan kom hennes älskade morbror hem och tog på henne på ett sätt hon mår dåligt av. Betygen dalar och hon känner sig ENSAM.

BARN, barn som har det svårt, barn som nyss kommit till Sverige, barn som är sjuka, barn till föräldrar som inte mår bra, barn som är högpresterande – ALLA är barn och ALLA förtjänar den bästa förskolan, skolan, högskolan OCH ALLa förtjänar en en adra och en tedje chans i livet.

Barnen på min gård har det ganska bra, de flesta har starka föräldrar som vet vad de kan kräva av samhället. Bara några hundra meter från min gård bor det barn som växer upp i en helt annan verklighet, barn som upplevt krig, barn som har föräldrar som inte orkar lära sig svenska, barn som måste ljuga för de inte har råd att vara med sina kompisar på klassresan....

Jag önskar att alla barn har föräldrar orkar se de barn som inte har samma möjligheter som de egna, jag önskar att alla föäldrar vill att ALLA barn ska få utvecklas i den takt och med det stöd som passar just det enskilda barnet.

Vill vi ha ett rättvist och jämlikt samhälle måste vi ändra färdriktning NU!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar