tisdag 30 mars 2010

Politiska bilder - börja måla nu!



Blev glad idag när jag först läste ”Högbergs tankar” och därefter ”Mitt i steget” som båda talar om att beskriva politiken på ett mer visionärt och gripbart sätt. I september förra året skrev även jag om detta.

Ska vi få med oss de unga, de osäkra, nya svenskar och alla andra som inte orkar sätta sig in politikens labyrinter mer än vad som serveras på TV måste vi börja måla politiska bilder.Vi måste tala om vad vi vill göra med vår gemensamma pengapåse och inte bara prata procent.

Hur vill vi att barnens skola ska fungera, hur ska farfar bo nu när han börjar bli lite gaggig, hur ska våra ungdomar kunna flytta hemifrån, hur ska vi på ett klimatsmart sätt ta oss till jobbet, hur ska vi välkomna våra nya svenskar?? Det finns mängder av tavlor att måla, så låt oss plocka fram de röda och gröna färgerna i målarlådan och efter bästa förmåga börja måla!

Jag är säker på att många är beredda att lägga en slant extra i vår gemensamma påse om man ser att slantarna går till de tavlor man gärna hänger på väggen och är stolt över.

1 kommentar:

  1. Mia

    Tack! Och publicera om ditt inlägg från i fjol igen så ska vi se till att vi får spinn på det, tror du att du kan göra det på tisdag? Då är alla "tillbaka" och ditt ursprungsinlägg tål att läsas av fler.

    Mvh

    Johan

    SvaraRadera