lördag 26 december 2009

Tsunami och hjältar

Idag går mina tankar till alla som miste en anhörig i tsunamin för fem år sedan.
De flesta hade ”tur” att få sina kära identifierade, några har tyvärr aldig fått en identifierad kropp att begrava och sörja. För vissa är detta inget problem, man accepterar att ens kära gått bort men inte hittats, andra har oerhört svårt att acceptera att en kär släkting/kamrat aldrig hittats.

Mina tankar går idag också till alla som ställde upp och var medmänniskor i denna tragedi. Många är de som vittnat om hur fattiga Thailändare ställde upp med hjälp och medmänsklighet. Många var också de svenskar som offrade semesterledighet för att ställa upp för de drabbade, både här hemma och på plats framförallt i Thailand.

Sällan har Sverige ställt upp för varandra genom ekonomiska bidrag till olika välgörenhetsoganisationer som då Tsunamin drabbade världen. Sällan har fyrverkerierna på nyårsnatten varit så få - allt för att hedra de drabbade.

Min kära kamrat ”T” var en av de som med självklarhet ställde sin erfarenhet och kunskap till förfogande och åkte till ett Thailand i kaos. Hon och alla andra som försökte och väl lyckades få reda i detta enorma kaos förkänar alla medaljer och framförallt all vår respekt.

Hjältar är människor som utan att tänka på sig själva ställer upp för en medmänniska i nöd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar