torsdag 24 september 2009

Lycka till nu Fredrik!

Äntligen får jag skriva om det jag ville – Fredrik ska få börja skolan igen!

Idag skriver DN om att Fredrik ska få börja i den skola han trivdes i och där han fick den hjälp han behövde. Efter ett möte med biträdande grundskolechef Adelinde Schmidhuber och Solbergaskolans rektor Ann-Katrin Averstedt fick familjen äntligen besked om att Fredrik ska få återgå till Sankt Örjans resursskola. Man har också beslutat om att detta ska gälla under hela Fredriks återstående tid i grundskolan.

Det känns så otroligt skönt att detta äntligen har löst sig. Samtidigt känns det sorgligt att man ska behöva gå till pressen för att ett barn ska få den hjälp det har rätt till! Finns det fler barn i Solbergaskolan som är drabbade? I hela Sverige, hur många fler barn sitter hemma och gråter för att de inte ”passar in” i en vanlig klass?

Barnen ska inte behöva lida för att de har behov av hjälp, vare sig det gäller en synskada eller ADHD. Jag ser ett stort problem i att det är skolorna som ska betala för detta extra stöd. Många skolor har dålig ekonomi och då kan det vara lätt att välja att blunda. En statlig pengapåse till dessa barn tror jag är mycket bättre, barnens behov och välbefinnande måste alltid komma först. Att man måste kalla in både politiker och höga tjänstemän för att få den hjälp man har rätt till tyder väl ändå på ett systemfel?!

Sänder en stor kram till Fredriks familj för att de orkat kämpa för sitt barn!
Fredrik, all lycka med din skolgång!

1 kommentar:

  1. Jag håller verkligen med Dig, har flera bekanta som har fått kämpa som djur för att deras barn ska få rätt till det som borde vara en självklar resurs i skolan.

    SvaraRadera