lördag 19 september 2009

Göran vill ha en Anka ?!



Det puttrar och fräser i alliansens valfläskpanna. Nu börjar man dock även kunna känna lukten av en och annan skämd bit.

Kristdemokraternas Göran Hägglund skriver i DN om att han tycker att den radikala eliten/kulturvänstern blivit den nya överheten som bestämmer allt för mycket över vad ”vanligt folk” ska tycka. Vem/vilka de där läskiga som ingår i kulturvänstern är talar han inte om men jag får känslan av att han har en bild på näthinnan av Mona Sahlin.

Stackars Göran tycker det börjar bli jobbigt att denna kulturvänster bestämmer att kvinnor har samma värde som honom och dessutom är värda samma lön. Han säger det inte rakt ut men jag får känslan av att han också tycker det är jobbigt att det dessutom finns lagar och regler som bestämmer hur vi uppfostrar våra barn (d v s vi slår inte in vett i våra barn).

Göran Hägglund säger: ” Jag brukar ofta hänvisa till vad som diskuteras vid köksborden. Där talar man om skolan, om hushållskassan, om de gamla föräldrarna, om hur det går på jobbet, när man skall få tid för varandra och om hur man skall pussla ihop nästa helg. Oftast har man över huvud taget inte tid att förhålla sig till alla konstigheter.” Han menar med detta att s k ”vanligt folk” inte orkar bry sig om politik, kultur eller något så oerhört fånigt som jämställdhet!

Snälla Göra Hägglund – det är nu år 2009 och även kvinnor i detta underbara land finns och behövs på alla positioner. Om du vill ha en lydig liten hemmafru som städar, tvättar, föder och uppfostrar dina barn är det helt OK, men tro inte att detta är ideal som ”vanligt folk” har. Visst diskuteras livspusslet vid köksborden, men om du inte har förstått det är just denna diskussion just POLITIK!

Blir nu sååå glad när jag i dagens DN läser ett bemötande på Hägglunds osunda kvinnosyn av Socialdemokraterna jämställdhetspolitiska talesman Claes Borgström. Gladast blir jag över att han även tar upp hur kvinnor har det i den ”stora världen”, den värld som Göran Hägglund tycks ha glömt existerar. I den världen utnyttjas t ex kvinnor som vapen genom våldtäkt i väpnade konflikter, 75% av jordens analfabeter är kvinnor och 70% av alla som går hungriga är flickor. Sverige har kommit långt i jämförelse med en stor del av världen och därför är det extra viktigt att vi fortsätter det arbetet så vi kan sprida det till resten av världen.

I dagarna damp Röda Korsets tidning ”Henry” ned i min brevlåda och där informerades b la om att kampanjen ”Rädda mammorna” fortfarande pågår och allt stöd för de utsatta mammorna är välkommet – ge ett litet bidrag Göran!

Det finns fortfarande oerhört mycket kvar att göra i Sverige i jämställdhetsfrågor och det är också en fråga av vikt både i EU och i FN. Herr Hägglund brukar ju inte i övrigt vara så petig med att peka på hur folk ska leva så detta utspel verkar mest vara ett utspel för att ta sig över det berömda hindret – 4% - det luktar illa!


Röda Korsets första grundprincip är något som borde genomsyra all politik:


Humanitet:
Allt Röda Korset gör syftar till att förhindra och lindra mänskligt lidande. Vårt mål är att skydda människors liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet och verka för fred.



1 kommentar:

  1. Klok, klokare, Mia?

    ;)

    Kan inte annat än att nicka instämmande!

    SvaraRadera