måndag 20 april 2009

Någon som vill bli smal, snygg och vältränad på mindre än fyra veckor?!


Så var det dags igen! Tidningarna har insett att bikinisäsongen snart är här. Löpen börjar nu fyllas med den ena mirakelkuren efter den andra. Blir sååå trött. Det är fantastiskt att så många år efter år går på detta. Jag har aldrig varit någon fan av alla dessa bantningskurer, har väl heller aldrig varit i något större behov. När jag var riktigt ung, kanske 13-14 år hände det då och då att jag och min bästis bestämde oss för att banta. På den tiden var vi båda två pinnsmala så varför vi skulle banta kan man ju fråga sig, men om vi böjde oss riktigt mycket kunde man säkert få tag i en centimeter fläsk – läskigt! Så sagt och gjort tog vi slumpvis någon tidnings mirakelkur och satte igång. Vi var väldigt ståndaktiga i flera dag med att hålla den sagda dieten, för säkerhets skull cyklade vi som galningar också. Efter tre dagar blev vi allmänt håglösa och tyckte livet var hur trist som helst, inte ens skvaller om de snyggaste killarna piggade upp! Alltså avbröt vi våra planer om platta magar och hade matorgie istället, ni kan inte ana hur mycket pizza och kakor två tonårstjejer som nyss avbrutit en bantningskur kan smälla i sig på en kväll!

Tyvärr tror jag att det är precis detta man uppnår med dessa mirakelkurer, man sätter ambitiöst igång men inser snabbt att det är fasansfullt tråkigt och jobbigt. Man ”syndar” en gång och en gång till, sen börjar man äta onyttigare än någonsin som tröst.
Har full förståelse för att det är ett halmstrå för de som är överviktiga, vilket gör alla dessa löpsedlar ännu mer cyniska eftersom man grundlurar dessa människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar