onsdag 28 april 2010

Odell spär på politikerförraktet

Vill starkt rekomendera alla att läsa Johan Westerholms mycket insiktsfulla inlägg om Mats Odells (KD) plumpa uttalande.

När de rödgröna presenterar att de vill ge nio miljarder kronor till skola, vård och omsorg är Mats Odells moteld att det är ”Tobleronepolitik”.

Denna typ av uttalande hör hemma i sandlådan och borde inte förekomma i munnen på en välkänd politiker. Uttalanden av denna kaliber spär på det sk ”vanliga folkets” politikerförrakt. Istället för att diskutera och jämföra olika förslag från de politiska partierna förväntas nu det vanliga folket diskutera Toblerone runt köksbordet. Är det konstigt att folk tröttnar på politik??
Väljarna får inte dumförklaras, de vill veta vad politikerna vill genomföra kommande valperiod och är måttligt intresserade av fördummande uttalanden om person.

Med den dystra historia vi har av politikermord tycker jag alla borde tänka en gång till innan man uttalar förnedrande uttalanden om sina medpolitiker. Sådant kan leda till förakt och hat
som i sin tur kan locka fram mycket sjuka människor.

Gärna hätska debatter om olika politiska alternativ – men utelämna personangreppen!

3 kommentarer:

  1. Jag håller med!
    Har också kommenterat detta: http://sossetanken.netroots.se/

    Politikerföraktet föds i den typ av uttalanden som Odell gör!

    SvaraRadera
  2. Mia

    Tack för vänliga ord. Och alltid en läsvärd blogg.

    Mvh

    Johan

    SvaraRadera
  3. Det var inte personangrepp utan ett angrepp på en icke-finanserad politik. För övrigt måste även Mona kunna stå för det hon gjort – i synnerhet som hon kandiderar till statsministerposten.

    Uttrycket har slagkraft och tydlighet och har redan spritt sig till alla fora. Att vilja lägga nio extra miljarder på "skol vård omsorg" utan någonstans att ta pengarna ifrån är vad som verkligen hör hemma i sandlådan, och definitivt inte i regeringsställning.

    SvaraRadera