söndag 30 maj 2010

Hur man förminskar en människa

Maciej Zaremba skriver idag i DN en otäck artikel om hur en allsmäktik chef lyckas driva en människa till totalt psykiskt förfall. Samme chef lyckas dessutom få facket med sig i detta smutsiga verk.

En chef utan skrupler, en sjuk chef, kan med små metoder långsamt med subtila metoder sakta bryta ned en människas självförtroende. Om medarbetarna inte ser och förstår vidden av det chefen gör kan det leda till att en person går under. Detta är fullkomligt oacceptabelt men förekommer allt för ofta på våra arbetsplatser.

Har man tur finns arbetskamrater som ser och stöttar, om inte kan det gå så tokigt som för mannen i artikeln. Man knäcks totalt, har inget egenvärde och drömmer mardrömmar om en leende chef.

Byt jobb säger några som kommenterat artikeln. De har aldrig upplevt detta säger jag. Nedbrytningen sker långsamt men systematiskt tills du inte längre är någon, du inser att det är DU som är fel och värdelös. HUR ska man då orka söka sig bort från sin plågoande om man inte har ett massivt stöd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar