lördag 17 juli 2010

Furubord med regnbågsfärgade dukar

Gamla nyheter blir nya för en lat semesterfirare! Slötittade på SvD på nätet och konstaterar att KD med Göran Hägglund som enda parti inte kommer på Pridefestivalen i Stockholm. Göran har inte tid för han håller hov, förlåt tal, på Öland dagen före. Troligen är Ölandsbron avstängd för all trafik den dagen så Göran hinner inte till huvudstaden i tid för att festa tillsammans med alla härliga människor på Stockholm Pride.

För det kan väl ändå inte vara så att Göran Hägglund och KD VÄLJER att inte delta?! Förra året blev visst stackars Göran utbuad under sitt tal på Pride, kanske satte det djupa spår hos Göran – ingen tycker det är kul att inte vara omtyckt!

Men Göran, du som suttit vid köksboden hos verklighetens folk, har du missat att alla inte har rödrutiga köksdukar, vissa har dukar i regnbågens alla färger. Visst har väl du suttit vid ett köksbord med två mammor som oroar sig för sin son med ADHD som inte får den hjälp han behöver i skolan, visst har du suttit vid köksbordet där två pappor oroat sig för tonårsdottern som börjat upptäcka världen utanför kökets trygga väggar. Det kan väl ändå inte vara så att du är rädd Göran, rädd för människor inte är och ser ut som du?

Verklighetens folk är ett folk med olika färg på huden, har olika erfarenheter, har olika religioner, gillar olika sorts musik, har olika sexuella preferenser. Listan kan göras lång, men tack och lov har skaparen (om man tror på en sådan) skapat oss olika för att göra livet lite mer spännande för oss som lever på detta lilla klot.

I dagarna har Argentina som första land i latinamerika sagt att kärleken är störst och därmed tillåtit samkönade äktenskap. Polen, ett land med starka katolska traditioner, tillåter idag Euro-Pride i sin huvudstad Warsawa.
Snälla Göran, vakna upp och inse att det du anser vara verklighetens folk bara är en liten, liten del av verkligheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar