onsdag 5 januari 2011

Nyårslöften


Nästan lite raljerande kallar vi dem nyårslöftena, de som nu svämmar in på stans alla gym med nya skor och höga ambitioner. Vi som varit med ett tag suckar och vet att det nu blir kö till löpband och maskiner fram till mitten av februari. Då ger de upp, nyårslöftena.

Jag tror ingen av oss som varit med ett tag annat än att applåderar att så många vill komma i form. Även om vi suckar hjälper vi till så gott vi kan med att visa apparater och inställningar. Vi skrattar INTE åt vare sig de tjocka eller de tunna, men vi VET, nästan alla ger upp. Det är nämligen tufft att ändra livsstil!

Det är inte bara alla gym som inför nyår gnuggar händerna, alla företag som säljer ”Quickfix” i form av pulver, soppor, smoothies… tjänar i dessa tider storkovan på människors ångest över hur de ser ut. Jag blir nästan ledsen men mest förbannad över hur mycket skit som säljs! Visst ät bara pulver i fyra månader, visst man går ner i vikt – men sen då!!! Nästan alla trillar tillbaka i gamla vanor, blir ledsna och besvikna och går upp ännu mer i vikt!

Jag menar på att det inte finns några genvägar till ett sundare liv. Mer motion och nyttigare mat är enda vägen om man vill få en sundare livsstil och då menar jag INTE att man inte får äta god mat och till och med ta ett glas vin. För att komma dit måste nog de flesta ta ett litet steg i taget för att orka och för att känna att det är värt att göra resan. Det är därför det känns lite sorgligt att veta att de nyårslöften som nu väller in på gym och träningshallar går ut för hårt och kommer att krokna allt för snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar