lördag 11 december 2010

Julhets och iskyla - icke tycka om!

Nu är det snart jul har jag hört. Tiden när det raddas upp en massa MÅSTEN. Man måste sätta upp julstjärnor och adventsljusstakar, man måste byta gardiner, baka lussekatter och julstäda. Sedan ska man med ett leende på läpparna in till stan för att slåss med en massa andra människor som likt en själv har en lång önskelista i handen. Därefter måste man rulla köttbullar, lägga in sill, fixa ekologisk skinka och koka knäck. Men inte slut där inte, nejdå, sen ska granen in, de förbaskade lamporna på, kulor och glitter – allt för att man sedan måste få stickor i fötterna av de förbannade barren i flera veckor!

Missförstå mig rätt, tycker julen kan vara rätt mysig. Orkar inte med alla måsten. Tänker sjunka ned i soffan och beställa lite klappar på nätet. Julmat tycker jag inte ens om men får väl lov att fixa köttbullar och skinka, resten finns färdigt på ICA. Och mor får fixa någon god rotfruktslåda.

I år har vi DESSUTOM den där förbannade kylan och snön! Då måste man bylta på sig en massa kläder och ge sig UT för att njuta av det vackra vintervädret, åka skidor eller i vilket fall ta en härlig långpromenad. JAG tycker visst att det är vackert med frost på träden – så länge jag få sitta inne och titta, tyvärr är man ju emellanåt tvungen att ge sig ut. Tycker det är fult med kängor, vansinnigt obekvämt med långkalsonger och opraktiskt med vantar. Känner mig som en klumpig och orörlig michelingumma och TROTS alla kläder så fryyyyser jag. Fryser från november till vårens livgivande strålar behagar värma min kropp igen.

Ni som tycker det är så mysigt med kyla och snö – snälla, kan ni inte bara hålla tyst och låta mig lida ifred!

VILL HA SOMMAR NU!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar