torsdag 25 november 2010

Nu tänder SD ljus och myser

De gnuggar nog sina händer i glädje och sjunger ”Du gamla du fria” – ja sverigedemokraterna alltså.

För nu har Sverige gnällt och klagat till Europadomstolen att det generella stoppet för tvångsutvisning av Irakier hävs. Istället ska individuella prövningar i varje ärende göras.

Man kan ju hoppas att de irakiska flyktingarna tidigt informeras om denna rättighet! Blir de inte de kan de åka ut från vårt kalla land trots att UNHCR avråder från utvisningar till Bagdad mm.

Sverige är det land som genomför flest tvångsutvisningar till Irak och (SKÄMS!) Sverige är enligt UNHCR det enda land som utvisar barnfamiljer och kristna till centrala Irak!

Så var det med den solidariteten, så var det med tanken på alla människors lika värde, så var det med den tanken att varje individ ska ha ett rättsligt skydd.

Goodbye mänskliga rättigheter och välkommen till värderingar á la SD?!


DN

tisdag 23 november 2010

Trött på gnället!

Precis så är det! Jag är trött på gnället! Vi (S) gjorde ett skitdåligt val – JA visst gjorde vi det. Analysera, gör om gör rätt, men gnäll inte!
Mona var dum som överhuvudtaget inledde ett rödgrönt samarbete, Mona gjorde fel när Vänsterpartiet fick vara med, Mona var svag, Mona hade fula kläder….

Mona är den som (tyvärr enligt mig) tagit konsekvenserna och lämnar. Resten av gänget tävlar numer om att göra bästa utspelet i DN!? DN inkallar expertis från Norge som säger att vi ska lägga örat mot köksborden (någon mer än jag som får rysningar?).
Ingen i det gamla gänget runt Mona Sahlin vill nu ta ansvar utan menar på – att om ni bara lyssnat på mig så…. MEN, nä partiledare vill jag INTE bli när jag blir stor! Någon som tror på dem????

Tycker fortfarande inte att det var/är något större fel på politiken som drevs/drivs av socialdemokraterna. Tror fortfarande att det var målandet det var fel på. Målandet av de bilder av samhället och världen som VI vill ha den!

Visst, jag håller med, den socialdemokratiska politiken måste till viss del förändras, inte grundtanken men det praktiska genomförandet.

Samhället har utvecklats i ett rasande tempo. Idag har väldigt många (observera att jag INTE säger ALLA) har idag råd med platt-TV, datorer, mobiltelefoner och resor på semestern. Vi jobbar mycket och kanske är det då inte så konstigt att fritiden blivit allt viktigare och många tycker att RUT är en bra hjälp i vardagsslitet.

Vi blir mer och mer egoistiska och egocentriska. Det är inte förrän olyckan i form av en gammal förälder eller ett barn i behov av extra stöd vi börjar fundera över hur våra skattepengar ska användas. Det är ju inte sååå himla kul att behöva slita upp den egna plånboken för att gamla mamma ska få ett värdigt boende!

Vi behöver nu (tyvärr) en ny partiledare. En som är verbal och kan berätta om den framtid vi socialdemokrater vill se, en framtid som inbegriper vårt lilla land men även den stora världen. De stora orden; FRIHET, JÄMLIKHET och SOLIDARITET gäller än, vi måste bara måla rätt bilder!

torsdag 11 november 2010

Pinsamt Sverige!

Fastnar idag för en sketen liten notis i DN där Röda Korset vill att alla irakier som söker asyl ska bli informerade om att de kan vända sig till Europadomstolen. De irakier som vänder sig till Europadomstolen får nämligen sina utvisningar stoppade på grund av det försämrade säkerhetsläget i Bagdad! Migrationsverket är som vanligt lomhörda och har ännu inte ställt in alla utvisningar till Irak.

Jag kan inget annat säga än FY FAN vad pinsamt för Sverige. Sverige, ett land som gjort sig världsberömt för sin humanitet mot människor i nöd. Har SD med sitt främlingsfientliga budskap reda fått regeringens öra? Sverige ska väl vara det land som först reagerar OCH agerar när människor i andra länder har det svårt!?


Är det så här Fredrik och hans gelikar vill bli ihågkomna, som inhumana flyktingmotståndare som inte ens lyssnar på Europadomstolen, FN, Röda Korset och andra som faktiskt vet hur läget är i andra länder?????