tisdag 19 april 2011

Att leva i en mörk garderob

Hur kommer det sig att det år 2011 finns människor som fortfarande inte vågar kliva ur garderoben?! Till och med i vår vackra huvudstad finns det homosexuella som inte öppet vågar visa att de tänder på andra män/kvinnor och nu pratar jag inte om femtonåringar utan människor som passerat 25. Det måste ju vara så mörkt, trångt och instängt i den där garderoben så VARFÖR vågar de inte öppna dörren?


Jag har stött och blött den här frågan i timmar med en kär vän som själv är bög och som högst personligt kommit väldigt nära denna fråga.

I en liten håla där inga kända homosexuella finns, ja, där kan jag förstå att det inte känns helt bekvämt att kliva ut. Men i vår huvudstad?! VAD är man rädd för? Har man religiösa föräldrar som anser att homosexualitet är något sjukt och förhatligt, har man homofobiska vänner eller tror man att världen kommer att se en helt annan person än den de såg igår???

Jag tror ytterst få föräldrar förskjuter sitt barn även om ens tro fördömer homosexualitet och gör de det, ja, då kanske de inte är de föräldrar som förtjänar personens respekt! Har man vänner som sviker för att man blir förälskad i någon av samma kön, ja, då är de faktiskt inte värdiga att kallas vänner!

Hur jag och min gode vän än vänder och vrider på denna fråga kan ingen av oss förstå! VARFÖR väljer man att förneka vem man är? Livet måste ju så begränsat när man måste ljuga och smyga på grund av en rädsla som högst sannolikt är ogrundad!

Att leva livet i en mörk trång garderob, att inte ens våga glänta på dörren för sina närmaste vänner, att ständigt vara rädd för att världen får VETA den mörka, farliga hemligheten, DET livet är ju bara tragiskt.

Känner bara en stor, stor sorg över att unga människor inte vågar leva som öppet homosexuella i Stockholm år 2011!!!!

tisdag 12 april 2011

Till er som undrat!


Jag har fått en del frågor via e-post mm angående om jag slutat blogga. Först vill jag bara tacka för ert positiva peppande och be om ursäkt för att jag inte svarat alla ordentligt.

Jag tänker inte sluta blogga, jag är fortfarande intresserad av både inrikes- och utrikespolitik och JA jag är fortfarande sosse!

Anledningen till mitt knapphändiga bloggande på sista tiden beror på att det händer väldigt mycket både i min privata sfär och på min arbetsplats. Saker jag inte riktigt kan styra över. Jag är van vid att ha rätt stor kontroll över mitt liv, vilket jag just nu inte har. Min energi går just nu ut på att hitta positiva tankar, positiva strategier och positiva handlingssätt. Jag faller då och då ner i svarta hål men kravlar mig upp tack vare alla underbara människor omkring mig som orkar lyssna och kommer med klokheter.

Jag har massor av tankar och funderingar vad gäller skola, sjukvård och inte minst det som händer i den stora världen just nu. Tyvärr sviker orden och mitt fokus hamnar på det jag inte kan och får skriva om.


Tack, än en gång för att ni bryr er om mig och min lilla blogg!!!